Vagy belépés a megvásárolt kurzusod eléréséhez.

Patchwork minták kezdőknek - online kurzus

A Kezdő patchwork minták című online anyagban kezdő szintű quiltek válogatását találod meg, 5 különböző darab megvarrását sajátíthatod el. Találsz benne egyszerűbb, gyorsabban varrható darabokat is, és olyat is, ami kicsit időigényesebb, de a sikerélmény garantált, csak kövesd az útmutatómat!

Az alábbi darabok -elsősorban- 9 blokkból álló változatok, amit a megadott méretben asztalterítőként vagy faliképként tudsz elkészíteni de, ha megtetszik valamelyik minta, kibővítheted akár ágytakaró méretűre is. 🙂

Legelőször is kapsz egy kis segítséget ahhoz, hogyan tudod elkészíteni az alábbi quiltek egyedi színváltozatait. Minden mintához kapsz egy letölthető jó felbontású JPG fájlt, amit a Windows Paint programmal egyedi színűre színezhetsz. Így könnyen készíthetsz többféle variációt és eldöntheted melyiket szeretnéd megvarrni! Nem ismered a programot? Semmi gond! Lépésről lépésre képernyőképekkel megmutatom mi a teendőd! 😉

 1. Téli takaró

A quilt terv szerint egy akár egy 170 x 218 cm-es takarót is megvarrhatsz belőle! A quilt kezdő szintű blokkból áll. Az egyik az "Út Kaliforniába" névre hallgat, a másik blokk pedig a "lyuk a csűr falán". Mindkettő az un. kilencfoltos blokkok közé tartozik. A mérete miatt kifejezetten kezdőknek való minta. Mindkét blokkhoz tartozik videós segítség (4 darab) összesen 40 percnyi anyaggal. A mintához tartozik egy 12 oldalas letölthető varrási útmutató is, amiben megtalálod a legfontosabb tudnivalókat: anyagszükséglet, blokkok megvarrásának lépéseit és a nyomtatható sablonokat.

 1. Nyugalom szigete

A mérete szerint 90 x 90 cm, ami egy falikép nagyságú, vagy akár asztalterítő is lehet. A minta elrendezése szerint középen 4 blokkból áll, amit egy kunyhó blokkokból álló keret szegélyez. Nagyon haladós darab, mert minden részét szalagban, vagy gyors-technikával el lehet készíteni. A 9 oldalas nyomtatható varrási útmutató mellé kapsz 3 videósegítséget is, ami részletesen megmutatja a blokkok varrásának menetét. A videók hossza összesen 25 perc.

 1. Dísztökök

A minta 90 x 90 cm-es, így szintén faliképnek varrható meg. Első ránézésre összetett blokkokból áll, de nem kell megijedni tőle, mert a blokkok 40 cm-esek, így abszolút kezdő szintűek. A blokkminta tartalmazza a negyedelt négyzet gyors-technikás megvarrását, amihez videósegítséget is kapsz. A keret minta kicsit "haladóbb" technikával készült, mert papírra varrást tartalmaz, de annak is a legegyszerűbb változatát. Csak azért esett erre a technikára a választás, hogy biztosan pontos végeredményt kapj! Természetesen ehhez is kapsz videót segítséget. A keretet még díszíti egy applikált minta is, ami kézzel és géppel is megvarrható! Ha tetszik a minta, természetesen nagyobb darabot is készíthetsz belőle. A letölthető, nyomtatható varrási útmutató 24 oldalas és összesen 25 percnyi videósegítséget találsz a zárt oldalon!

 1. Harc-blokk variáció

Ez a quilt is 9 blokkból áll, de mind a blokk mintája, mind a mérete kezdőknek is bátran ajánlott. A quilt mérete 84 x 84 cm, de ha tetszik nagyobbra is bővítheted. Nagyon mutatós ágytakaróként is! A blokk megvarrásához videó segítséget kapsz, ami összesen 20 percnyi anyagot foglal magába. A letölthető varrási útmutató pedig 13 oldalas és a legfontosabb információkat (anyagszükséglet, a blokkok varrásának menete, nyomtatható sablonok) tartalmazza.

 1. Korallzátony quilt

Az utolsó darab 78 x 78 cm-es és található benne egy kis optikai csalódás is, ami részben azért is zavarja meg a szemlélődőt, mert nehéz megállapítani hol kezdődik benne az ismétlődés, másrészt azért, mert azt a látszatot kelti, hogy íves darabokból van összevarrva, pedig nem! A látszat csal. A blokkok mérete miatt nyugodtan hozzáfoghatnak a kezdők is! Külön nem kapsz hozzá videóanyagot, de ha az előző mintákhoz tartozóakat megnézted, biztos vagyok benne, hogy nem okoz nehézséget az elkészítése. A letölthető varrási útmutató 18 oldalas és közel 40 fázisfotót tartalmaz!

Minden mintához tartozik nyomtatható varrási útmutató, részletes fázisfotókkal és méretarányos szabásmintákkal. Ezen kívül a fontosabb részek varrását, elkészítését videón is megmutatom. 🙂

A videós tartalmakat a zárt oldalon találod meg. Érdemes lesz őket megnézni, mert sokszor sokkal egyszerűbb videón megmutatni az apróbb trükköket, praktikákat, mint fotókkal visszaadni azt. Ezen kívül gyakran a személyes tapasztalataimat is megosztom Veled varrás közben! 😉

A teljes csomag közel 2 órányi videóanyagot tartalmaz!

Figyelem!

Az online anyag megvásárlásával az online felülethez kapsz jogosultságot, ahol megnézheted a varrási útmutatót, a videó anyagokat és letöltheted a sablonok PDF változatát is. A vásárláshoz jár egy Facebook tagság, ahol lehetőség van kérdezni az elkészítés menetével kapcsolatban, tapasztalatot tudsz cserélni a csoporttagokkal.

A felületről részletesebben itt tudsz tájékozódni: Segítség a KURZUSAIM menüpont használatához

A képgalériában Balázs Ágnes, Benke Barbara, Góra Erika, Horváthné Mezei Ida, Keserű Márta, Máthé Zuzsanna, Tóth Csilla, Zsák Katalin és Zsíros Katalin kész quiltjeinek fotóját láthatod.

9 950Ft

Patchwork kezdőknek + Kezdő patchwork minták + Szegési technikák + Nagy quiltek tűzése otthon

Ez az online csomag 4 kurzust tartalmaz:

 1. Patchwork Kezdőknek
 2. Szegési technikák a szép befejezéshez
 3. Nagy quiltek tűzése háztartási varrógéppel
 4. Kezdő patchwork minták
 
 1. PATCHWORK KEZDŐKNEK: a korábbi "Patchwork Suli- Patchwork kezdőknek" online tanfolyam frissített, átdolgozott változata. Nagyobb hangsúlyt fektettem az általános tudnivalókra. Bővítettem az anyagot a vásárlói visszajelzések alapján, olyan fontosa részletekkel, hogy a varrásráhagyást milyen irányban érdemes levasalni, vagy hogyan lehet ferdepántot készíteni, részletes útmutató kapsz a szükséges anyagmennyiség kiszámolásához és megannyi kérdésre megkapod választ, ami csak egy kezdő foltvarróban felmerülhet! A legtöbb leckéhez kapsz videósegítséget. Egy minta elkészítéséhet többféle megoldást is megmutatok. Elmondom azok előnyeit, hátrányait és beszélek a saját tapasztalataimról. El tudod dönteni, Neked melyik megoldás lesz a legjobb!
Nézzük a részleteket! Az online tudásanyag 2 fő részből áll. Az első részében átnézzük a foltvarrás alapjait, azokat az általános, fogalmakat, információkat, amelyekre MINDEN (vagy bármilyen) foltmunka elkészítésére szükséged lesz! A következőkről lesz szó, összesen 20 leckében. 🙂
 • A foltvarrással kapcsolatos alapfogalmak
 • A design kialakítása, inspirációk,
 • Színes kérdések
 • Egy kész quilt terv egyedi színváltozatának elkészítése Paint programmal
 • Anyagtípusok, milyen anyaggal érdemes dolgozni?
 • Bélésfajták, legfontosabb közbélések
 • A tervezés és a szabás eszköztára
 • Varrás, és a tűzés kellékei
 • Sablon szerkesztés
 • Hogyan számoljuk ki a szükséges anyagmennyiséget?
 • A varrásszélek vasalási iránya
 • A fedlap összeállítása- quilt szendvics elkészítése
 • Tűzés kézzel
 • Tűzés géppel
 • Ferdepánt szerepe és elkészítési módszerei
 • Szegés kézzel - a legismertebb módszer bemutatása
 • Szegés géppel - egy gyakran alkalmazott megoldás
 • Keretezés felfüggesztés
 • Quilt label késztése - fontos információk és módszerek
A második részben 9 kezdő technikával ismerkedhetsz meg. Rengeteg videó anyag lesz a segítségedre!
 • 1. Angol papírtechnika -háromféle varrási módszer bemutatása
 • 2. Kézi applikálás- rögzítési megoldások, legismertebb varrási módszerek
 • 3. Gépi applikálás- ezen belül is a sűrű cikk-cakkos megoldás mellett a raw edge applikálás és a díszítőöltéses applikálás
 • 4. Kunyhó és bírósági lépcső
 • 5. Gyorstechnikák: négyzetek varrása, háromszögek: átlósan felezett négyzet, negyedelt négyzet, repülő vadlibák
 • 6. Néhány kezdő szintű négyfoltos, kilencfoltos blokk bemutatása
 • 7. Ismerkedés az íves varrással: részeg ember lépése
 • 8. Drezdai tányér és legyező
 • 9. Katedrál ablak technika
Figyelem! Az online tanfolyam megvásárlásával az online felülethez kapsz jogosultságot, ahol megnézheted a varrási útmutatót, a videó anyagokat és letöltheted a sablonok PDF változatát is. A vásárláshoz jár egy Facebook tagság, ahol lehetőség van kérdezni az elkészítés menetével kapcsolatban, tapasztalatot tudsz cserélni a csoporttagokkal. Az online anyaghoz a hozzáférés nincs időkorláthoz kötve, vagyis a hozzáférés korlátlan! A felületről részletesebben itt tudsz tájékozódni: Segítség a KURZUSAIM menüpont használatához   Ezt a tudásanyagot elsősorban azoknak ajánlom, akiknek gondot okoz a kész quilt szép befejezése, a szegés maga. A tanfolyami anyag összeállításakor az volt a cél, hogy a segítségemmel elsajátítsd a legalapvetőbb technikákat ahhoz, hogy sikerüljön szépen befejezni a kész munkádat, legyen az poháralátét, falikép vagy akár ágytakaró! A szegőpánt/ ferdepánt készítésétől egészen a végső simításokig megmutatok mindent. Igyekeztem összeválogatni a leggyakrabban használt megoldásokat:
 • Megmutatom a klasszikus szegőpánt varrását, amit kézzel és géppel is be tudsz fejezni.
 • A gépi szegésre mutatok többféle alternatívát és belépünk a díszítő szegés világába is.
 • Hogyan tudsz úgy szegni, hogy nem lesz látható a szegő a színoldalon? Erre is mutatok megoldást.
 • Ha nehézséget okoz azoknak a daraboknak a beszegése, ami a szokásos négyzet formától eltér, attól sem kell megijedni.
 • Ha már az alapokon túl vagy, egy kicsit duplázzuk a szegést.
 • Nem maradt ki az íves darabok szegése sem. 🙂
Ha több részletet szeretnél megnézni, kattints ide: Szegési technikák a szép befejezéshez részletek A teljes csomag közel 3 órányi videóanyagot tartalmaz!

Figyelem!

Az online tanfolyam megvásárlásával az online felülethez kapsz jogosultságot, ahol megnézheted a varrási útmutatót, a videó anyagokat és letöltheted a szabásminták PDF változatát is. A vásárláshoz jár egy Facebook tagság, ahol lehetőség van kérdezni az elkészítés menetével kapcsolatban, tapasztalatot tudsz cserélni a csoporttagokkal.

A felületről részletesebben itt tudsz tájékozódni: Segítség a KURZUSAIM menüpont használatához

   

35 950Ft

Modulok