A rag quilt elkészítése nagyon egyszerű, kezdőknek is bátran ajánlott, hiszen nem nagyon lehet elrontani. A négyzetek pontos illesztésére azért itt is illik figyelni, de ha nem sikerül tökéletesen ez a darab elviseli a kisebb hibákat. 🙂 Ha sok maradék van a korábbi munkákból, akkor nagyon jól hasznosítható egy igazi rongyos takaró elkészítéséhez. Az általam készített egyszemélyes takaró közel 5 méter anyagot vett fel! Ha jól számoltam 16 féle anyagot használtam. Mivel a célom az volt, hogy kifejezetten rózsamintás-rózsaszín-fehér- zöldes és kicsit kékes árnyalatokat használjak, sajnos a maradékos dobozaim tartalma nem volt elég.

Az egyszerű rag quiltet kicsit kibővítettem a francia rózsa mintájával. Az applikációnak szándékosan hagytam rongyos szélt -minden tanult szabállyal ellentétesen- hogy jól illeszkedjen a takaró többi részéhez.

Az anyagok kimosva:

IMG_0341_resize

176 db kis szendvicset készítettem. Bár ezzel senki nem lakott jól. 🙂

Kiraktam a „mintát”, majd besorszámoztam a sorokat.

 

Elkészítettem a francia rózsa blokkokat is. Összesen 8 különböző rózsát állítottam össze:

IMG_0545_resize

Majd összevarrtam a kész darabokat.

IMG_0559_resize

Íme a kész takaró. A kislányomnak azonnal nagy kedvence lett, de a 90 x 195 cm-es darab, bár az ágyon jól mutat, mégis kicsi lett, mert nem tudja betakargatni vele az öccsét is, így kénytelen leszek még néhány sorral kibővíteni… 🙂

IMG_0562_resize

IMG_0564_resize

IMG_0565_resize

IMG_0566_resize

IMG_0568_resize

IMG_0569_resize

IMG_0589_resize

IMG_0594_resize

rag quilt

IMG_0624_resize

 

rag quilt borító