Ingyenes előnézet

A tanfolyam anyaga videóleckékből áll. Elsősorban azoknak ajánlott, akiknek gondot okoz a kész quilt szép befejezése, a szegés maga.

A tanfolyami anyag összeállításakor az volt a cél, hogy a segítségemmel elsajátítsd a legalapvetőbb technikákat ahhoz, hogy sikerüljön szépen befejezni a kész munkádat, legyen az poháralátét, falikép vagy akár ágytakaró!

A szegőpánt/ ferdepánt készítésétől egészen a végső simításokig megmutatok mindent.

Igyekeztem összeválogatni a leggyakrabban használt megoldásokat:

  • Megmutatom a klasszikus szegőpánt varrását, amit kézzel és géppel is be tudsz fejezni.
  • A gépi szegésre mutatok többféle alternatívát és belépünk a díszítő szegés világába is.
  • Hogyan tudsz úgy szegni, hogy nem lesz látható a szegő a színoldalon? Erre is mutatok megoldást.
  • Ha nehézséget okoz azoknak a daraboknak a beszegése, ami a szokásos négyzet formától eltér, attól sem kell megijedni.
  • Ha már az alapokon túl vagy, egy kicsit cifrázzuk a szegést kéderrel is.
  • Nem maradt ki az íves darabok szegése sem. 🙂

A tanfolyami anyagban a következő technikákat fogod megtanulni a segítségemmel:

#1. rész: Előkészítés a szegéshez

Ebben a részben megmutatom, hogyan készíts szegőpántot a quilttedhez. Beszélek a különböző típusú szegőpántokról és a ferdepánt készítésének módszerei sem maradnak ki, hiszen az íves darabokhoz arra lesz szükséged. 🙂 Megnézzük, hogyan kell előkészíteni a quiltet a végső simítások elvégzéséhez. A leckéhez tartozó videók hossza: 20 perc

#2. Klasszikus szegés

Megtanulhatod, hogyan kell profin beszegni a quiltedet. Először a klasszikus szegési technikát sajátíthatod el. A videóleckékben a teljes szegőpánt kezdő lépéseitől az utolsó simításig megmutatok mindent. Géppel kezdjük el, de kézzel fejezzük be. Ezt a módszert szinte bármikor használhatod! A lecke végére profin tudod beszegni a kész munkádat! A lecke 30 percnyi videóanyagot tartalmaz.

# 3. Szegés géppel

Ebben a leckében két különböző módszert is megmutatok, hogyan tudod kézi varrás nélkül beszegni a kész munkádat. A második részben egy olyan gépi szegési technikát meg, amivel még további díszítési lehetőséget is találsz. Ezt a szegési technikát használhatod kisebb babatakaróknál, terítőknél, de nagyobb daraboknál is. A leckéhez tartozó videók hossza: 30 perc

#4. Tompa-szögek, hegyesszögek szegése

Nem minden quilt négyzet alakú. Előfordul, hogy hatszög formát, vagy különböző hegyes-szögeket kell beszegni. Ha neked is gondot okoz ez, akkor ez a lecke segíteni fog, hogy a különböző szokatlan formákkal, hegyes-szögekkel is könnyen boldogulj. A leckéhez tartozó videók hossza: 20 perc

#5. Dupla szegőpánt

Végül, hoztam egy igazi különlegességet is! Ha az alaptechnikákat elsajátítottad, akkor lehet tovább díszíteni a szegőpántot. A számos díszítési lehetőség közül egy mutatós változatot választottam ki, amit szintén lépésről-lépésre megmutatok Neked. A dupla szegéssel, egy vékony díszítőpánt is kerül a szegő mellé, amitől kicsit izgalmasabb lesz a befejezés. A leckéhez tartozó videók hossza 23 perc.

#6. Íves szegés

Ha kedveled az íves mintákat, mint az eljegyzési gyűrű, New York Beauty vagy akár a kör alakú formákat, akkor elkerülhetetlen az íves szegés. Bár lehet építeni a korábban elsajátított technikákra, mégis van néhány speciális sajátosság, amire figyelni kell. Megmutatom azokat a kis apró trükköket, amitől az íves szegésed is szép lesz, és nem lesz hullámzó a quilt széle. 🙂 A leckékhez tartozó videók hossza összesen 21 perc.

#7. Láthatatlan szegés

Nem mindig szeretnék, ha a szegőpánt látható maradna. Sőt vannak olyan quiltek, ahol kifejezetten elrontanánk a végeredményt, ha bekereteznénk a kész képünket bármilyen vékony kis szegővel. Megvan a technikája, a „láthatatlan” szegőpántnak is, ami elsősorban faliképeknél és art jellegű quilteknél használatos. A leckéhez tartozó videók hossza: 34 perc.

#8. Bújtató készítése

Ha neked is gondot okozott már, hogyan készíts egy falvédőhöz, faliképhez bújtatót, akkor ez a lecke Neked való lesz. Megmutatom a legegyszerűbb módszereket, hogyan készíthetsz bújtatót a quilteknek, amivel könnyedén a fallra akaszthatod. A videók hossza összesen 12 perc.

 

Vissza ide: Szegési technikák a tökéletes befejezéshez > Szegési technikák-bevezető