T-shirt quilt, emléktakaró készítése pólókból – online kurzus

10 950Ft

Ha neked is akad otthon egy tucat kinőtt gyerekpóló, vagy esetleg valamelyik családtagod büszkélkedhet egy sportággal kapcsolatos pólógyűjteménnyel, esetleg kedvenc együttesek, bandák pólóival, vagy bármi más egyéb okból szívesen újrahasznosítanád a már nem használt, régi pólógyűjteményt, akkor a legjobb választás, ha póló quiltet készítesz belőlük! Az alábbi tanfolyamban lépésről lépésre bemutatom neked, hogyan készítettem el egy póló-quiltet.

A tananyag 8 leckéből áll, amelyekből a következő ismereteket sajátíthatod el:

1.A takaróterv elkészítése:

Hogyan befolyásolta a quilt tervemet a felhasznált pólók és annak mintáinak mérete?
Milyen egységekre bontottam fel, hogyan haladtam a kisebb póló-blokkokból a nagyobb részek felé?
Milyen helykitöltő elemeket használjak?
Milyen sorrendben fogom összevarrni a teljes quiltet?

Ezekre a kérdésekre érdemes már a tervezéskor tudni a választ, mert jelentősen segíti a terv és végül a quilt elkészítését! A leckéhez tartozó videók hossza: 30 perc

2.A pólóblokkok előkészítése: Ebben a leckében megmutatom, hogyan készítem elő a pólót. Milyen merevítést használok hozzá, milyen megfontolás alapján vágom méretre, és mire érdemes még odafigyelni, ha túl nagy, vagy túl kicsi a minta. A leckéhez tartózó videók hossza összesen: 20 perc

3.Összekötő elemek – gyorstechnikák: Az összekötő, vagy „helykitöltő” elemek közül először a gyors-technikával elkészíthető mintákat mutatom meg: átlósan felezett négyzetek, átlósan negyedelt négyzetek, repülő vadlibák, ha egyszerre 4 darabra van szükség, repülő vadlibák, ha kevesebb, mint 4 darabra van szükség. A leckéhez összesen 4 videó tartozik, melyek hossza összesen 70 perc.

4. Összekötő elemek -papírra varrás: A minta változatossága kedvéért, készítettem ici-pici, „sarok” blokkokat is. Ezek a blokkok a minta mérete miatt a legtöbbször papírra varrással készíthetőek el pontosan. Három minta elkészítését fogom bemutatni: kunyhóminta változat, fűrészfogas csillag, lyuk a csűr falán A leckéhez tartozó videók hossza 36 perc.

5. Összekötő elemek -gépi applikálás: A takaró előlapjára szerettem volna a kisfiunk nevét is feltüntetni, amit gépi applikálással készítettem el. Ehhez kapsz segítséget ebben a leckében. A leckéhez tartozó videók hossza 22 perc.

6. blokkok, sorok összeállítása: Először megmutatom, hogyan varrok össze egy blokkot az összekötő elemekkel, hogy lásd milyen egyszerű a közbéléssel megerősített pólóanyagot összevarrni a pamutvászonból készült patchwork blokkokkal. 🙂 Ezt követően látni fogod, hogyan varrom egymáshoz a blokkokat, majd a sorokat, hogy összeálljon a quilt előlapja. Külön beszélek arról, hogy az illesztéseknél mire kell figyelni és arról is, hogyan tudod korrigálni, ha hibázol? A leckékhez tartozó videók hossza összesen 45 perc.

7. A keret készítése: A készen összeállított előlap után bemutatom milyen kereteket varrtam fel a takaróra. Beszélek a keret felvarrás lehetséges hibáiról, arról, hogy mire érdemes odafigyelni és adok pár ötletet is, hogyan készítsd el. A leckéhez tartozó videó hossza 14 perc.

A blokkokhoz kétféle méretben készítettem sablonokat, amit PDF formátumban le tudsz tölteni.

8. Befejező munkálatok – tűzés szegés: Végül megmutatom milyen tűzésmintát választottam, hogyan kezdek hozzá a tűzéshez.

Tippeket, ötleteket adok további tűzésmintákhoz. Befejezésül pedig a szegőpánt felvarrásának az egyik egyszerű módszerét láthatod.

A videók hossza összesen 30 perc.

A teljes csomag több mint, 4 órányi videóanyagot tartalmaz!

Figyelem!

Az online tanfolyam megvásárlásával az online felülethez kapsz jogosultságot, ahol megnézheted a varrási útmutatót, a videó anyagokat és letöltheted a sablonok PDF változatát is. A vásárláshoz jár egy Facebook tagság, ahol lehetőség van kérdezni az elkészítés menetével kapcsolatban, tapasztalatot tudsz cserélni a csoporttagokkal.

A felületről részletesebben itt tudsz tájékozódni: Segítség a KURZUSAIM menüpont használatához

Kedvezményt szeretne? Legyen tag a (z) Iránytű Foltvarró Kör éves előfizetés or Iránytű havi előfizetés -megújuló megvásárlásával!

Leírás

Leírás

 

 

 

error: A tartalom védett!!