Patchwork minták kezdőknek – online kurzus

10 950Ft

A Kezdő patchwork minták című online anyagban kezdő szintű quiltek válogatását találod meg, 5 különböző darab megvarrását sajátíthatod el. Találsz benne egyszerűbb, gyorsabban varrható darabokat is, és olyat is, ami kicsit időigényesebb, de a sikerélmény garantált, csak kövesd az útmutatómat!

Az alábbi darabok -elsősorban- 9 blokkból álló változatok, amit a megadott méretben asztalterítőként vagy faliképként tudsz elkészíteni de, ha megtetszik valamelyik minta, kibővítheted akár ágytakaró méretűre is. 🙂

Legelőször is kapsz egy kis segítséget ahhoz, hogyan tudod elkészíteni az alábbi quiltek egyedi színváltozatait. Minden mintához kapsz egy letölthető jó felbontású JPG fájlt, amit a Windows Paint programmal egyedi színűre színezhetsz. Így könnyen készíthetsz többféle variációt és eldöntheted melyiket szeretnéd megvarrni! Nem ismered a programot? Semmi gond! Lépésről lépésre képernyőképekkel megmutatom mi a teendőd! 😉

  1. Téli takaró

A quilt terv szerint egy akár egy 170 x 218 cm-es takarót is megvarrhatsz belőle! A quilt kezdő szintű blokkból áll. Az egyik az “Út Kaliforniába” névre hallgat, a másik blokk pedig a “lyuk a csűr falán”. Mindkettő az un. kilencfoltos blokkok közé tartozik. A mérete miatt kifejezetten kezdőknek való minta. Mindkét blokkhoz tartozik videós segítség (4 darab) összesen 40 percnyi anyaggal. A mintához tartozik egy 12 oldalas letölthető varrási útmutató is, amiben megtalálod a legfontosabb tudnivalókat: anyagszükséglet, blokkok megvarrásának lépéseit és a nyomtatható sablonokat.

  1. Nyugalom szigete

A mérete szerint 90 x 90 cm, ami egy falikép nagyságú, vagy akár asztalterítő is lehet. A minta elrendezése szerint középen 4 blokkból áll, amit egy kunyhó blokkokból álló keret szegélyez. Nagyon haladós darab, mert minden részét szalagban, vagy gyors-technikával el lehet készíteni. A 9 oldalas nyomtatható varrási útmutató mellé kapsz 3 videósegítséget is, ami részletesen megmutatja a blokkok varrásának menetét. A videók hossza összesen 25 perc.

  1. Dísztökök

A minta 90 x 90 cm-es, így szintén faliképnek varrható meg. Első ránézésre összetett blokkokból áll, de nem kell megijedni tőle, mert a blokkok 40 cm-esek, így abszolút kezdő szintűek. A blokkminta tartalmazza a negyedelt négyzet gyors-technikás megvarrását, amihez videósegítséget is kapsz. A keret minta kicsit “haladóbb” technikával készült, mert papírra varrást tartalmaz, de annak is a legegyszerűbb változatát. Csak azért esett erre a technikára a választás, hogy biztosan pontos végeredményt kapj! Természetesen ehhez is kapsz videót segítséget. A keretet még díszíti egy applikált minta is, ami kézzel és géppel is megvarrható! Ha tetszik a minta, természetesen nagyobb darabot is készíthetsz belőle. A letölthető, nyomtatható varrási útmutató 24 oldalas és összesen 25 percnyi videósegítséget találsz a zárt oldalon!

  1. Harc-blokk variáció

Ez a quilt is 9 blokkból áll, de mind a blokk mintája, mind a mérete kezdőknek is bátran ajánlott. A quilt mérete 84 x 84 cm, de ha tetszik nagyobbra is bővítheted. Nagyon mutatós ágytakaróként is! A blokk megvarrásához videó segítséget kapsz, ami összesen 20 percnyi anyagot foglal magába. A letölthető varrási útmutató pedig 13 oldalas és a legfontosabb információkat (anyagszükséglet, a blokkok varrásának menete, nyomtatható sablonok) tartalmazza.

  1. Korallzátony quilt

Az utolsó darab 78 x 78 cm-es és található benne egy kis optikai csalódás is, ami részben azért is zavarja meg a szemlélődőt, mert nehéz megállapítani hol kezdődik benne az ismétlődés, másrészt azért, mert azt a látszatot kelti, hogy íves darabokból van összevarrva, pedig nem! A látszat csal. A blokkok mérete miatt nyugodtan hozzáfoghatnak a kezdők is! Külön nem kapsz hozzá videóanyagot, de ha az előző mintákhoz tartozóakat megnézted, biztos vagyok benne, hogy nem okoz nehézséget az elkészítése. A letölthető varrási útmutató 18 oldalas és közel 40 fázisfotót tartalmaz!

Minden mintához tartozik nyomtatható varrási útmutató, részletes fázisfotókkal és méretarányos szabásmintákkal. Ezen kívül a fontosabb részek varrását, elkészítését videón is megmutatom. 🙂

A videós tartalmakat a zárt oldalon találod meg. Érdemes lesz őket megnézni, mert sokszor sokkal egyszerűbb videón megmutatni az apróbb trükköket, praktikákat, mint fotókkal visszaadni azt. Ezen kívül gyakran a személyes tapasztalataimat is megosztom Veled varrás közben! 😉

A teljes csomag közel 2 órányi videóanyagot tartalmaz!

Figyelem!

Az online anyag megvásárlásával az online felülethez kapsz jogosultságot, ahol megnézheted a varrási útmutatót, a videó anyagokat és letöltheted a sablonok PDF változatát is. A vásárláshoz jár egy Facebook tagság, ahol lehetőség van kérdezni az elkészítés menetével kapcsolatban, tapasztalatot tudsz cserélni a csoporttagokkal.

A felületről részletesebben itt tudsz tájékozódni: Segítség a KURZUSAIM menüpont használatához

A képgalériában Balázs Ágnes, Benke Barbara, Góra Erika, Horváthné Mezei Ida, Keserű Márta, Máthé Zuzsanna, Tóth Csilla, Zsák Katalin és Zsíros Katalin kész quiltjeinek fotóját láthatod.

Kedvezményt szeretne? Legyen tag a (z) Iránytű Foltvarró Kör éves előfizetés or Iránytű havi előfizetés -megújuló megvásárlásával!

error: A tartalom védett!!