Karácsonyi – online kurzus

14 950Ft

A tanfolyami anyagban a következő technikákat fogod megtanulni a segítségemmel:

KEZDŐ DARABOK:

Karácsonyi asztali futó gyors-technikával

Az asztali futó mérete 40 x 100 cm. A minta háromszögekből és négyszögekből áll, de az elkészítéséhez negyedlet négyzetek, felezett négyzetek és gyors-technikás repülő vadlibákat alkalmaztam. Ha Te is szeretnéd megvarrni, a varrási útmutatóban minden segítséget meg fog hozzá kapni. Több mint 40 fénykép készült a leíráshoz.

A technika gyors, 3 féle anyag szükséges az elkészítéséhez, akár karácsonyi ajándéknak is kiváló lehet, mert néhány óra alatt el tudod készíteni!

Asztali futó-terítő a “gyönyörű hegy” mintával

A minta egy trükkös gyors-technikával készül el. Az elkészítéséhez részletes fázisfotókat és videósegítséget is nyújtok. A minta leírás végén több változatot is találsz, amivel más méretű terítőt, vagy akár ágytakarót is készíthetsz.

Karácsonyfa-függőkkel díszített terítő

A blokkminta nem hagyományos, de hagyományos elemeket tartalmaz. Ha már nem idegenkedsz az íves varrástól, a részeg ember blokkból egy kis módosítással, klasszikus karácsonyfa függőt varázsolhatsz. Egymás mellé (alá helyezve) gyönyörű karácsonyi futót készíthet akár ajándékba is! Természetesen használhatsz hozzá klasszikus karácsonyi színeket is! A mintát igazán izgalmassá teszi, ha bátran mered díszíteni különböző tűzésmintákkal!

A varrási útmutató 12 oldalas, több mint 30 fázisfotóval.

HALADÓ DARABOK

Karácsonyi csillagmintás takaró

A minta kétféle blokkból áll, egy összetettebb vcsillagmintából és a kalsszikus kunyhómintából.

A csillagmintás blokk igen összetett, de többféle gyorstechnikát használtam a készítésekor.

A blokkok mérete 24 cm, emiatt haladó szintű minták közé tartozik. De a leírásban megtalálod a minta nagyobb változatát is, ami már 40 cm-es blokkból állítható össze, így bátrabb kezdő foltvarrók is belevághatnak. 🙂 Ebben az esetben viszont a középminta mérete 170 cm-re nő, vagyis elsősorban francia ágytakarónak javasolom elkészíteni a nagyobb méretű quiltet.

Dália mintás terítő karácsonyfa alá

A dália mintát többféleképpen is el lehet készíteni, de én most egy gyorsabb egyszerűbb megoldást hoztam. Az íves varrást azért nem fogod megúszni, így ezt a mintát akkor javaslom, ha az íves varrás már nem idegen Neked. Kétféle méretben varrhatod meg: 40 cm vagy 60 cm átmérőjű dáliát készíthetsz. A varrási útmutatóhoz készült sok fázisfotó és nyomtatható sablon.

Csavart kunyhó asztali futó

Újabb asztali futó, közkívánatra a csavart kunyhó mintával. A minta papírra varrás technikával készül.Az elkészítéséhez videó segítséget és sablont kapsz. A sablon alapján nemcsak futót, de asztalközepet és akár terítőt is készíthetsz. Ha sok karácsonyi anyagmaradékod van, remélhetőleg mindet el tudod hozzá használni! Ha nincs készülj fel, mert legalább 13 féle anyagot kell hozzá összeszedned. Persze ez nem kötelező, csak ajánlott. 🙂 Minimum 3 féle kell hozzá.

TÁSKÁK:

Csillagmintás neszesszer

Egy kis neszesszer szabásminta lesz, egyszerű foltos szabásmintával díszítve. A cél, hogy ezzel egyedivé tudd tenni a “szokásos” karácsonyi ajándékokat (Pl, tusfürdő, testápoló, borotvahab…stb.) Gyorsan elkészíthető darab , hogy minél több ajándékot elkészíthess belőle!

Hétvégi utazótáska

Kisebb méretű utazótáska kifejezetten hétvégi úti-célokhoz. Igyekeztem férfiasabb szín-összeállítást készíteni. A táska oldalát egy patchwork minta is díszíti, ami hasonlít a “gyönyörű hegy” mintához, de itt már sablont használunk. A táska szabásmintája és a díszítéshez szükséges sablont le tudod tölteni. Az elkészítést részletes fázisfotók segítik. A rejtett cipzár bevarrásához videósegítséget is találsz.

A varrási útmutató 21 oldalas és több mint 50 fázisfotót és nyomtatható méretarányos szabásmintát tartalmaz.

BÓNUSZ DARABOK

1. Mikulás karácsonyfadísz papírra varrás technikával

Az egyszerű ki dísz, maradék anyagokból elkészíthető. A technika megegyezik a fenyőfás falikép technikájával. Letölthető méretarányos sablonnal.

2. Karácsonyfadísz katedrál ablak technikával

A katedrál ablak technika egyik változatának segítségével különleges karácsonyfa-díszeket varázsolhatsz.

3. Asztali karácsonyfák

Egyszerű kis fenyőfa asztali dísz. A sablon segítségével elkészíthetőek a darabjai.

4. Aranyló jég poháralátét

Egy minta segítségével különböző szín-összeállításban többféle hatszögletes poháralátétet készíthetsz. A minta papírra varrással készül. A sablon tartalmaz egy kisebb méretet is, amiből különleges fenyődíszeket varrhatsz. 🙂

Kedvezményt szeretne? Legyen tag a (z) Iránytű Foltvarró Kör éves előfizetés or Iránytű havi előfizetés -megújuló megvásárlásával!

error: A tartalom védett!!