Foltvarrás Szilvivel 2017. február

3 500Ft

A  foltvarrás Szilvivel 2017-es januári magazin fő témája a a Japán stílus és a japán minták.

Az elkészített darabok közt szerepel egy 6 blokkból álló táska, ami klasszikus blokkok közt tartalmaz japán stílusú rátétmintákat is.

  1. Táska japán mintákkal

A blokkok elkészítéséhez elsősorban kézi varrást javaslok, hiszen a tradicionális japán quiltek jellegzetessége az aprólékos, pontos kézimunka. Külön kérésre kétféle méretben tudod letölteni a szabásmintákat, melyek tartalmazzák a különböző technikákhoz szükséges sablonokat, információkat. (szerkesztett sablonok a kézi varráshoz és a gépi varráshoz való adatokat)  Az elkészítéséhez javaslom a japán taupe (tóp) színvilághoz leginkább hasonlító anyagok kiválasztását. Erről részletesebben itt olvashatsz: Tradicionális japán anyagok

2. Kokeshi baba

A japánoknál nagy hagyománya van a kokeshi babáknak  Ezeknek a népművészeti alkotásoknak az eredete az 1830-as évekre tehető. Eredetileg fából faragott egyszerű törzzsel és nagy fejjel rendelkező babákról van szó, melyek törzsét a kimonókra emlékeztető jellegzetes virágminta díszíti.  A kokeshi babáka  szeretet és a barátság szimbólumai. A gyerekek kedvéért készült el a sajátos kokeshi babánk. 🙂 A ruházatát egyszerű sashikó mintával is díszítheted.

3. Oldaltáska boro technikával

A táska kicsit “tarisznya jellegű”. A rongyos stílushoz úgy véltem illik ez a forma. 🙂 Ami a méretét illeti, egy A4-es füzet (könyv) kényelmesen elfér benne, ezért órákra, oktatásra is kényelmes viselet lehet.

Készült hozzá egy mobiltok is, amiről részletesebben itt olvashatsz:

Boro mobiltok

4.  Japán motívummal díszített szemüvegtok.

A szemüvegtok elkészítését a blogban elolvashatod, és az alapmintát is le tudod tölteni. Az előfizetők a teljes varrási útmutató letölthető változatát is  megkapják.

Figyelem!

A magazin digitális formátumú, az előfizetéssel az online felülethez kapsz jogosultságot, ahol megnézheted a varrási útmutatót, a videó anyagokat és letöltheted a szabásminták PDF változatát is.

Az előfizetéshez jár egy Facebook tagság, ahol lehetőség van kérdezni az elkészítés menetével kapcsolatban, tapasztalatot tudsz cserélni a csoporttagokkal.

A felületről részletesebben itt tudsz tájékozódni: Segítség a KURZUSAIM menüpont használatához

Elfogyott

error: A tartalom védett!!