A rag quilt elkészítése nagyon egyszerű, kezdőknek is bátran ajánlott, hiszen nem nagyon lehet elrontani. A négyzetek pontos illesztésére azért itt is illik figyelni, de ha nem sikerül tökéletesen ez a darab elviseli a kisebb hibákat. 🙂 Ha sok maradék van a korábbi munkákból, akkor nagyon jól hasznosítható egy igazi  rongyos takaró elkészítéséhez. Az általam készített egyszemélyes takaró közel 5 méter anyagot vett fel!  Ha jól számoltam 16 féle anyagot használtam. Mivel a célom az volt, hogy kifejezetten rózsamintás-rózsaszín-fehér- zöldes és kicsit kékes árnyalatokat használjak, sajnos a maradékos dobozaim tartalma nem volt elég.

Az egyszerű rag quiltet kicsit kibővítettem a francia rózsa mintájával. Az applikációnak szándékosan hagytam rongyos szélt -minden tanult szabállyal ellentétesen- hogy jól illeszkedjen a takaró többi részéhez.

Az anyagok kimosva:

IMG_0341_resize

176 db kis szendvicset készítettem. Bár ezzel senki nem lakott jól. 🙂

IMG_0479_resize

Kiraktam a  “mintát”, majd besorszámoztam a sorokat.

IMG_0521_resize

Elkészítettem a  francia rózsa blokkokat is. Összesen 8 különböző rózsát állítottam össze:

IMG_0495_resize

IMG_0545_resize

Majd összevarrtam a kész darabokat.

IMG_0559_resize

Tettem róla, hogy könnyebben rongyolódjanak a szélek:IMG_0541_resize

Íme a kész takaró. A kislányomnak azonnal nagy kedvence lett, de a 90 x 195 cm-es darab, bár az ágyon jól mutat, mégis kicsi lett, mert nem tudja betakargatni vele az öccsét is, így kénytelen leszek még néhány sorral kibővíteni… 🙂

IMG_0562_resize

IMG_0564_resize

IMG_0565_resize

IMG_0566_resize

IMG_0568_resize

IMG_0569_resize

IMG_0589_resize

IMG_0594_resize

rag quilt

IMG_0624_resize

A májusi Foltvarrás Szilvivel online magazinban további rózsamintás darabokat találsz. Ha szeretnéd  a segítségemmel megvarrni őket, akkor csatlakozz az előfizetők táborához!

A részleteket itt találod meg: Foltvarrás Szilvivel 2017. május 

rag quilt borító

illetve még a hónap végéig kedvezményesen megvásárolhatod a negyedéves előfizetést is, aminek részleteit itt találod meg: Foltvarrás Szilvivel 2017. 2. negyedév

05_ május (rózsás anyagok)

Rutinos patchworkos vagy? Szeretnél újabb mintákat, motivációt? Szeretnél még foltos ötletet kapni tőlem? Iratkozz fel rendszeres hírlevelemre, ahol értesítést küldök az aktuális blogbejegyzésekről és az új szabásmintákról, akciókról.  Kattints IDE.