A kép készítése egyfajta kísérlet volt. A Hortobágyi Híd készítésekor hiányérzetem maradt. Úgy éreztem, több applikációt is elbírt volna a kép. Motoszkált egy ideje a fejemben, hogy ki kellene próbálni ezt a festett hátteres dolgot, kicsit másképpen is. Inspirációként hatott rám az Országos Foltvarró Fesztiválon látott EQA 2014-es Évszakok című  kiállítása. Szebbnél szebb, tavaszi, téli, őszi és nyári foltmunkát láthattunk a tagállamoktól. Mozgatta a fantáziám az ősz (és a tél is). Találtam egy mesés fotót az Interneten és ennek hangulatát, színvilágát és fő mintázatát igyekeztem a átültetni festett-foltos-tűzött képbe.

Ezt a képet találtam:

Gondoltama  kontúrjait átrajzolom,így felkerült a tetőablakra.

  Derwent inktense ceruzával, és textilfestékkel elkezdtem festeni.

  Itt még fejjel lefelé, a majdnem kész háttér:

 Rajzoltam rá néhány falevél foltot is, bár ekkor még nem tudtam, hogy megtartom-e őket, vagy elfedem anyaggal…

Kétoldalú ragasztófátyolra felvasaltam a kiválasztott anyagdarabokat. A ragasztófátyol jól összefogja az anyag szálait ,ezért így sokkal könnyebb a kis darabkákkal dolgozni.Még akkor is, ha nem vasalóval rögzítem őket. Volt néhány, amit nem vasaltam fel.

Majd elkezdtem applikálni. Raw-edge applikálással. Kísérleteztem a fekete kerettel,de ez később nem tetszett, így inkább különböző színes cérnákat igyekeztem használni.

Az volt a tervem, hogy a hátteret elválasztom egy sötétkék tüllel. Persze sötétkék tüll a közelünkben nem kapható, így be kellett érjem a feketével. A párom azt kérdezte tőlem, hogy mit várok a tüll használatától. Azt feleltem, hogy szeretném a hátteret homályossá tenni, hogy olyan legyen, mint a fénykép, legyen a képnek “mélységélessége”. Nem tudom mennyire sikerült, de a cél ez volt. 🙂

A háttér a tüll rögzítése után:

 Rákerült még néhány piros falevél is.

A keretezés előkészítve:

A keret levarrása kézimunka, így félreteszem a következő vonatozásra. 🙂

  Kicsike. A 4-es.

Ha tetszik ez a színvilág fizess elő most kedvezményes áron a Foltvarrás Szilvivel 2017. októberi számára, ahol hasonló szín-összeállítású darabokat fogunk készíteni!

Rutinos patchworkos vagy? Szeretnél újabb mintákat, motivációt? Szeretnél még foltos ötletet kapni tőlem? Iratkozz fel rendszeres hírlevelemre, ahol értesítést küldök az aktuális blogbejegyzésekről és az új szabásmintákról, akciókról.  Kattints IDE.
 
Ha szeretnéd megismerni az eddig megjelent magazinokat, akkor néz körül a webshopban. Az elmúlt egy évben megjelent online magazinokban 50 különböző szabásminta jelent meg, a táskáktól a takarókig: Foltvarrás Szilvivel online magazin: